Ambasadorka Francuske u posjeti Nikšiću

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Danas je u zvaničnoj posjeti Opštini Nikšić boravila ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj. E. Katrin Tudik. Ambasadarku Tudik, primio je predsjednik Opštine Nikšić g-din Veselin Grbović, i tom prilikom upoznao je sa resursima, potencijalima i budućim strateškim razvojnim projektima lokalne zajednice. Predsjednik Grbović predstavio je gošći ekonomsku i privrednu osobenost Nikšića, a riječi je bilo i o kulturnim i turističkim potencijalima našeg grada. Predsjednik Opštine iskoristio je priliku da informiše ambasadarku o mogućim investiranjima u Nikšić i istakao oblasti za koje bi moguće bili zainteresovani i francuski investitori.

Ambasadorka Republike Francuske uz zahvalnost za gostoprimstvo istakla je da je Crna Gora dobar primjer u regionu u mnogim oblastima i da su politički odnosi između naše zemlje i Francuske na visokom nivou, te da ubuduće treba raditi na konkretizaciji i ostvarivanju što većeg učešća i ulaganja francuskih investitora u crnogorsku privredu.

Predsjednik Opštine, g-din Veslin Grbović u ime građana Nikšića zahvalio je ambasadorki na podršci Republike Francuske Crnoj Gori na putu ka evropskim integracijama. Na kraju sastanka obostrano je izražena želja za nastavkom prijateljskih odnosa i saradnje na partnerskoj osnovi, a prvi konkretan vid saradnje ostvariće se u okviru programa Dani Frankofonije, kada će se u martu mjesecu u Nikšiću, pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske održati koncert, kao i drugi programi. Ambasadorka Francuske očekuje da će prilikom prvog narednog dolaska u Nikšić imati konkretne predloge projekata koji će se realizovati u našem gradu. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Opštine  Nikšić Radivoje Lala Nikčević, glavna administratorka Veselinka Jauković i rukovodilac službe predsjednika Slobodanka Roganović.