JAVNI POZIV MLADIMA ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODSTICANJA ZAPOŠLJAVANJA MLADIH U OPŠTINI NIKŠIĆ ZA 2019. GODINU

Post

Comments   |   Opština Nikšić

U cilju realizacije Pograma podsticanja zapošljavanja mladih, Opština Nikšić poziva mlade iz Nikšića da prijave svoje učešće u realizaciji Programa.

Pravo učešća imaju nezaposleni mladi visokoškolci sa teritorije opštine Nikšić, starosti do 30 godina.

Prijava se vrši dostavljanjem sljedeće dokumentacije:

 

  1. kopija diplome;
  2. kopija lične karte;
  3. uvjerenje da se lice nalazi na evidenciji nezaposlenih  Biroa rada – Nikšić;
  4. CV.

 

Prijava korisnika Programa vrši se direktno kod poslodavca, i to putem pošte na adresu poslodavca. Na koverti sa dokumentacijom potrebno je naznačiti “Prijava korisnika za Program podsticanja zapošljavanja mladih”.

Prijava po ovom pozivu traje 8 dana od dana objave poziva, i vrši se shodno iskazanim potrebama poslodavaca.

Program se finansira iz Budžeta Opštine Nikšić i iz sredstava poslodavca – učesnika u programu. Iz Budžeta Opštine Nikšić za 2019. godinu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 250.000,00 €, odnosno 200,00€ po zaposlenom licu na mjesečnom nivou, za 12 mjeseci koliko će trajati implementacija Programa. Poslodavci, koji su partneri na programu, su u obavezi da obezbijede sredstva u iznosu od po 200,00€ po zaposlenom licu na mjesečnom nivou.

U prilogu Poziva nalazi se spisak poslodavaca sa kojima je Opština Nikšić potpisala Ugovor u sufinansiranju Programa podsticanja zapošljavanja mladih u opštini Nikšić za 2019. godinu, sa iskazanim potrebama o broju korisnika i zvanjima, kao i adresama na koje se dostavljaju prijave.