search
language
schedule

23/8/2024

ДПС НЕБУЛОЗНИМ САОПШТЕЊИМА ПРАВДА ДЕЦЕНИЈЕ СОПСТВЕНОГ НЕРАДА У НИКШИЋУ

Деценије нерада у Никшићу ДПС хоће да оправда кроз пар саопштења и бесмисленим оптужницама. Бесмисленим – јер управо својим критикама они показују разлику између њих и нас. Ми смо критиковали њихов нерад, а они критикују наш рад. Ми смо критиковали што се раскрсница код ОШ „Милева Лајовић Лалатовић“ не рјешава ни у назнакама, а они критикују нас јер смо отпочели рјешавање тог проблема.


Толико година Општина Никшић – о Агенцији за пројектовање и планирање да и не говоримо, јер она запосленог инжењера тог профила није никад ни имала – није ни кренула да рјешава питање те раскрснице. Да би сада они који су Општину и Агенцију водили толико времена критиковали ову локалну самоуправу што тај, али и многе вишегодишње проблеме, почињу да рјешавају.


Све по принципу: јесте да је нас бољела брига да све то ријешимо, јесте да ви то рјешавате, али ми ћемо да причамо како то ништа не ваља, зато што ми нијесмо ништа радили, па се ваш рад не може упоредити ни са чим из претходних тридесет година, уз кратку паузу док је опозиција била на власти почетком вијека.


ДПС овим саопштењима хоће да каже да је њихов нерад бољи од нашег рада, и да су нерадници које су оставили у Општини и Агенцији – бољи од људи који су дошли да раде, притом неусловљавани никаквим партијским књижицама, вођени намјером да подигну Никшић из мртвила у коме га је оставио ДПС.


Ова локална самоуправа воли и поштује све Никшићане ма ког политичког и другог опредјељења били, и веома смо толерантни према онима које је ДПС партијски ухљебио за вријеме своје владавине.


Нити помињемо чије су то супруге, синови, тетке, кумови, колико је иза њих завршених или им повјерених радних задатака, што се све може наћи у општинском или државном руководству ДПС-а, из овог или неког прошлог времена. Не желимо ми да било који Никшићанин остане без коре хљеба, већ да је што више њих добије.


Али морамо овим путем јасно саопштити, поготово што се тиче радника Агенције за пројектовање и планирање, да онима који своје радно вријеме проводе радећи више за прес-службу ДПС-а него на свом радном мјесту, врло лако и брзо ћемо омогућити да у прес-служби ДПС-а нађу стално запослење, наравно ако такве „корисне људе“, послије обављеног посла, тамо уопште буду жељели.


Направити од почетка Агенцију у незаконитом статусу, држати је као такву годинама, а онда правити проблеме онима који то хоће да уведу у законске оквире – у најмању руку је срамно.


ДПС нерадници, само сада љути, јер су без привилегија, сједе у комитетским фотељама и, свјесни сопственог нерада у претходних тридесет година, прозивају што није урађено ово или оно.


Никшић се тек диже на ноге послије година које су појели ДПС-овци и неће га спријечити њихова бука да устане, прохода и крене у напредак и развој који су му млади џемпераши једном зауставили, а сада то хоће да ураде њихови насљедници, који би да по трагу Мила Ђукановића и његових криминалних кланова доведу Никшић опет на просјачки штап. Е, неће моћи, јер су вас наши суграђани већ одавно прочитали.


456225431_517974143938469_8623405245340067511_n.jpg


Podijeli artikal

chevron_left

sve novosti

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward