search
language
schedule

14/3/2024

PODSTICAJ MLADIMA U NIKŠIĆU: RELOAD2 OMOGUĆAVA OBUKU I UNAPREĐUJE LOKALNE PERSPEKTIVE

Početak marta je označio novi radni početak za šestoro mladih iz Nikšića, koji sada pohađaju program stručne obuke kod lokalnih poslodavaca u okviru ReLOaD2 programa.


Angažman u lokalnim mikro preduzećima pruža mladima priliku za sticanje prvog radnog iskustva, ali i kompetencija za buduće poslove ili samostalno preduzetništvo. Mladi će takođe pomagati poslodavcima da bolje izgrade vidljivost firme na tržištu, kroz svoje razumijevanje modernih tehnologija i društvenih mreža. Nakon otvorenog poziva za poslodavce uslijedio je i poziv za mlade, a 26 najmotivisanih u osam opština širom Crne Gore dobilo je priliku da uči o modnom dizajnu, novinarstvu, kozmetičkim uslugama, računovodstvu, keteringu i brojnim drugim traženim vještinama današnjice.


Manasija Šekarić i Isidora Sarić radna iskustva sticaće u ketering preduzeću “Magic Pot”; Marta Bijelović, Isak Delija i Ferdi Beriša program će pohađati u “Hiron Creative Lab-u”; dok Dragica Tadić vještine stiče u frizerskom studiju “Jeja”.


Mladi su angažovani kao UN volonteri i volonterke u zajednici, i to u okviru komponente za mlade ReLOaD2 programa, čiji je cilj poboljšanje ekonomskih perspektiva mladih, ali i podsticaj lokalnim samoupravama da uz energiju i kreativnost mladih sugrađana i sugrađanki razvijaju održivu zajednicu.


Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima je klaster “Zajedno Nikšić i Plužine”.


Dragica Tadic.JPG Marta Bjelovic.JPG


Podijeli artikal

chevron_left

sve novosti

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward