MARKOVIĆ: NIKŠIĆ JE GRAD KOJI NAPREDUJE

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je na kraju radne posjete Nikšiću da ta opština prati strateške razvojne politike Vlade koje su usmjerene na sveukupan razvoj zemlje i poboljšanje kvaliteta života njenih građana, te da u Nikšiću vidimo procvat investicija i državnih i iz privatnog sektora.

„Ovdje se vidi napredak na svakom mjestu i glavni pokazatelj jednog takvog trenda, bez obzira na neutemeljene kritike onih koji nijesu sposobni da prepoznaju rezultate, najvrjedniji je podatak da je u Nikšiću danas stopa nezaposlenosti ispod 13 odsto. A početkom 2016. godine je bila 22,8 odsto. Dakle, u Nikšiću se radi, u Nikšiću se zapošljava, u Nikšiću se puno radi na razvoju komunalne infrastrukture, na novim putevima, na vodosnabdijevanju, radi se na društvenoj i socijalnoj infrastrukturi – danas se u Nikšiću izgrađuje preko 1.000 stanova. Znači, ovdje imamo novi kvalitet, ovdje imamo ljude koji mogu da to isfinansiraju, a država preko svojih kapitalnih projekata ulaže više desetina miliona. Samo na rekonstrukciju regionalnog puta od Nikšića do Vilusa ili što smo uradili od Petrovića do Vraćenovića i naravno ulazak u proceduru gradnje novog puta od Cetinja preko Čeva do Nikšića potrošiće preko 50 miliona eura. Dakle, u Nikšiću imamo sjajnu situaciju, jedan ozbiljan tim, dobro partnerstvo Vlade i Opštine“, rekao je premijer.

Premijer je pobrojao gradske projekte o kojima je danas razgovarao sa lokalnim rukovodstvom poput II fazu kanalizacionog sistema, rekonstrukcija gradskog fudbalskog stadiona za šta je Vlada izdvojila tri, a Fudbalski savez Crne Gore 1,5 miliona eura.

„Dakle, ovdje imamo ono što se dešava u Crnoj Gori, samo direktnije i vidljivije – razvoj, nova radna mjesta i u Nikšiću će se perspektiva za mlade ljude ne samo vidjeti nego i biti prepoznatljiva“, zaključio je premijer.