MINISTAR NUHODŽIĆ U NIKŠIĆU

Post

Comments   |   Opština Nikšić

U radnoj posjeti našoj Opštini boravio ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sa saradnicima. Ministar je razgovarao sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem.

Između ostalog ocijenjeno je da je bezbjednosna situacija  u našem gradu na odličnom nivou, a da broj rasvijetljenih krivičnih djela  od 72,4 odsto  prednjači u odnosu na ostale opštine u Crnoj Gori. Ovom posjetom  potvrđena je dobra saradnja lokalne uprave i Vlade, posebno prilikom održavanja masovnih manifestacija i festivala, kada gotovo nije zabilježen veći incident. Najavljeni su i novi projekti – Nikšić će uskoro biti pokriven video nadzorom – za početak centar grada, a potom i ostali djelovi, što će, po riječima predsjednika Grbovića, doprinijeti da građani u gradu pod Trebjesom budu još bezbjedniji.

 

Poseban akcenat stavljen je i na rješavanje, po riječima Grbovića, gorućeg  problema grada – Doma revolucije, gdje je predloženo da Vlada omogući da Opština određenim investitorima  da u zakup na duži period – od 30 godina, da završe i koriste  pojedine objekte , a kasnije to ostaje u vlasništvu grada.

 

Boravak u Nikšiću ministar Nuhodžić je iskoristio i da posjeti dnevni centar za djecu i porodicu Defendologija, koji je jedini centar u Crnoj Gori koji se bavi djecom koja žive i rade na ulici, odnosno djecom koja se bave ili su u riziku od prosjačenja, kao i prostorije nevladine organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić.

Govoreći o radu Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu MUP-a i čije su članice predstavnice civilnog sektora, iskazao je poštovanje prema posvećenosti žena koje na svakodnevnom nivou pružaju podršku žrtvama. Potcrtao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu sprovodi aktivnosti kako bi ohrabrilo žene da prijave nasilnike, kao i da je za uspješnu borbu protiv ovog krivičnog djela neophodna saradnja svih subjekata društva.

„Cilj nam je da zajednički radimo na prevenciji, ali i da se snažno suprotstavimo svim oblicima nasilja, da obavljamo preventivne akcije i procesuiramo počinioce ovog krivičnog djela“, poručio je ministar Nuhodžić.