ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SO NIKŠIĆ

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Povodom Dana oslobođenja Nikšića danas je održana svečana sjednica Skupštine opštine. Bila je to prilika da se sumira urađeno između dva praznika grada. Uručene su i Nagrade oslobođenja i studentske.

Godina između dva septembra u gradu pod Trebjesom bila je veoma uspješna. Postignuti su odlični finansijski rezultati, a upravo to omogućilo je realizaciju značajnih investicionih projekata.

Prvi čovjek grada Veselin Grbović istakao je najvažnije projekte koji su realizovani u prethodnom period -izgradnja vodovoda u seoskim područjima, asfaltiranje regionalnih i magistralnih puteva, izgradnja stanova, kao i rješavanje decenijskih probema grada.

Predsjednik Skupštine opštine Radivoje Nikčević podsjetio je na istorijski značaj Nikšića napominjući da je to vječiti čuvar Crne Gore i njenih najvećih vrijednosti.

Nagradu oslobođenja Nikšića ove godine dobili su dr Gordana Reljić iz oblasti zdravstva i dr Nikola Peco Rakojević iz oblasti sporta. Kako su istakli nagrađeni priznanje je posebno bitno jer dolazi od svog grada.

Svečana sjednica bila je prilika da se uruče i nagrade najboljim studentima. Ove godine to su Nevena Mušikić, Petar Knežević, Danilo Šljukić, Bojana Zindović, Vasilije Bojović i Jelena Lalić.

Na sjednici posvećenoj prazniku grada prikazan je i filmski zapis o realizovanim projektima u prethodnoj godini u produkciji Radio televizije Nikšić. U umjetničkom programu učestvovale su solistkinje Tijana Blečić i Bojana Marković uz klavirsku pratnju profesorica Ivane Pešić i Gordane Milatović.