OPŠTINI NIKŠIĆ NAGRADA STVARATELJI ZA STOLJEĆA

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Opština Nikšić dobitnik je nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi „Stvaratelji za stoljeća“. Na svečanosti dodjele nagrada koja je danas održana u Dubrovniku prisustvovali su najviši zvaničnici Hrvatske, predstavnici diplomatskog kora, kao i uspješni preduzetnici zemalja iz kojih su laureati.

Cilj projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim pojedincima, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. U konkurenciji  411 kandidata Međunarodni komitet odabrao je i nagradio 56 najboljih iz 6 zemalja, najzaslužnijih za razvoj preduzetništva.

U ime Opštine Nikšić nagradu je primio predsjednik Veselin Grbović. Svečanost je organizovana u hotelu Palas u Dubrovniku, a posebno je istaknuto da se ovakvim događajima želi usmjeriti pažnja šire javnosti na velike vizionare i lidere sjutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice.

Pedsjednik Grbović se osvrnuo i na poslovni ambijent u Nikšiću ističići da se svakodnevno može primijetiti napredak u privrednom sektoru. Evidentan je rast stranih investitora, pa će naš grad i u narednom periodu biti veliko gradilište.Upravo je i nagrada za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi potvrda da to prepoznato i van granica naše države.

 

Osim lokalnoj upravi, nagrada je dodjeljena i Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis. Ovom nagradom potvrđena je efektivnost i produktivnost u radu Tehnopolisa, kazao je direktor Ratko Bataković.

U Dubrovniku je paralelno održan i 6. Regionalni samit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope „300 najboljih“ koji  je bio prilika za razmjenu iskustava nagrađenih, kontakata  kao i susret sa brojnim predstavnicima biznis sektora.