Ozvaničen početak radova na izgradnji Doma za stare pod Trebjesom

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ovom važnom događaju za Nikšić ali i Crnu Goru, vrijednog 7,4 miliona eura koji se, kako je istakao, u prvoj fazi finansira iz donatorskih sredstava 3,3 miliona eura, dok će drugu fazu, kako je dodao, finansirati Vlada u cjelosti.

Opština Nikšić više puta do sada je pokazala da njeguje princip solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa kao i stvaranje uslova za kvalitetan život svih građana. Po riječima predsjednika Veselina Grbovića ovaj projekat značajan je sa više aspekata. Kao prvo najstariji sugrađani i starije osobe sa invaliditetom, dobiće moderno i funkcionalno mjesto za život sa svim potrebnim sadržajima. Takođe otvaranjem doma stvoriće se uslovi i za radni angažman određenog broja lica.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav istakao je da je ovo jedan od većih projekata do sada odobrenih u okviru regionalnog stambenog programa u Crnoj Gori i istakao da naša država vodi brigu o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, obezbjeđuje dostojan život svih građana i na pravi način, tj. uspješno sprovodi regionalni stambeni program.

Izvođač radova je LD Gradnja, rok za završetak je 10 mjeseci, a uskoro će biti donijeta odluka o izboru izvođača za drugu fazu. Nakon što su ozvaničili radove na Domu za stare obišli su Gradski trg, kao i radove na rekonstrukciji Doma revolucije. Premijer Marković posjetu je iskoristio i da razgovara sa predstavnicima lokalne uprave.