Predsjednik Grbović na 14. Generalnoj skupštini NALAS-a

Post

Comments   |   Opština Nikšić

U Skoplju se danas održava 14. Generalna skupština Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS).

Skupštinu su otvorili predsjednik NALAS-a Darko Fras, gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov, potpredsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Johan Van Den Hout i ambasadorka Švajcarske u Sjevernoj Makedoniji Sibil Suter Tejada.

Na Skupštini su usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj NALAS-a za 2018. godinu, kao i Program rada za 2019. godinu.

Na osnovu sistema predsjedavanja rotacijom, Petre Šilegov, gradonačelnik Skoplja, imenovan je za novog predsjednika NALAS-a u narednom jednogodišnjem periodu.

Nakon sjednice Skupštine delegati su posjetili opštinu Veles, gdje su se upoznali sa aktivnostima opstine Veles u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, sa posebnim osvrtom na strategiju razvoja pametnog grada do 2030. godine i plan urbane mobilnosti.

Skupštini NALAS-a prisustvovali su  Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić, delegat u Skupštini NALAS-a i Refik Bojadžić, generalni sekretar Zajednice opština.

Predsjednik Grbović sjutra će učestvovati i na konferenciji Dijalog među gradovima koju organizuju Svjetska banka i NALAS, na kojoj će govoriti i Zoran Zaev, premijer Sjeverne Republike Makedonije i Johanes Han, komesar za proširenje EU.