Svečana dodjela diplome “Luča”

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Opština Nikšić juče je upriličila svečanu dodjelu diplome “Luča” za svršene polumaturante i maturante. Ostvarenim rezultatima 140 osnovaca i 171 srednjoškolac, zavrijedili su najvrednije đačko priznanje, a lokalna uprava će i u narednom periodu znati da afirmiše one koji su spremni da ulažu u znanje.

Najboljim polumaturantima i maturantima u školskoj 2017/18. godini na odličnim rezultatima čestitao je i uručio simbolične nagrade predsjednik Skupštine opštine Radivoje Nikčević.

„Diploma Luča nije samo potvrda uspjeha u dosadašnjem, već i podstrek za buduće školovanje, ali i za odgovoran i posvećen marljiv rad, a biće osnova na kojoj će maturanti i polumaturanti imati nesebičnu podršku lokalne uprave, kako bi potencijal i ambicije učenika dobili punu afirmaciju“, dodao je Nikčević.

Nikčević je podsjetio da su nikšićke škole oduvijek davale potencijal koji je kasnije činio okosnicu intelektualnog života ne samo Nikšića i Crne Gore, nego i šire.

„Ove godine najsjajnije priznanje crnogorskog školstva zaslužilo je 311 učenika – osnovaca i srednjoškolaca. Naš grad je sigurno ponosan na njih ništa manje nego njihovi roditelji, nastavnici i profesori. Siguran sam da je ovo samo dio vašeg puta ka sticanju daljeg znanja, a na nama je da vam stvorimo bolje uslove za rad, kako bi vaši potencijali i ambicije dobili punu afirmaciju“, kazao je Nikčević.

U ime nagrađenih učenika prisutnima se obratila maturantkinja Gimnazije Stojan Cerović Sara Vujičić, a svečanu ceremoniju uručenja nagrada lučonošama uveličao je prigodan kulturno umjetnički program u kom su nastupili učenici Srednje muzičke škole Dara Čokorilo.