U radnoj posjeti Opštini Nikšić boravio ambasador Češke

Post

Comments   |   Opština Nikšić

U radnoj posjeti Opštini Nikšić danas je boravio ambasador Češke Karel Urban i delegacija čeških privrednika. Predsjednik Opštine Veselin Grbović goste je  upoznao sa ekonomijom našeg grada, a glavna tema sastanka bila je saradnja u oblasti izgradnje komunulne infrastrukture.

Učlanjenjem naše zemlje u NATO i dobrim pretpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom stvoren je povoljniji ambijent za ulaganje stranih investitora, kako u Crnoj Gori, tako i u našoj opštini. Sastanak predsjednika Opštine Veselina Grbovića sa delegacijom iz Češke poslužio je da se gosti upoznaju sa privrednom slikom grada, a bilo je riječi o konkretnoj saradnji na projektima iz oblasti komunalne djelatnosti.

Opština Nikšić nastavlja praksu dobre saradnje sa predstavnicima ambasada zemalja članica Evropske unije i sa privrednicima iz tih država. Češka je zemlja sa veoma razvijenom privredom, pa je ovaj susret poslužio i za razmjenu iskustava.

Češka je podržavala i nastaviće da podržava Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, a nakon sastanka ocijenjeno je  da je veoma bitan rad i sa lokalnog nivoa. Naša opština prepoznata je kao dobar partner na tom putu, a najbitnija je komunikacija, kazao je ambasador Češke Karel Urban.

„Češka republika će i dalje podržavati Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji. Ovdje smo drugi put  i Veoma cijenimo dobru saradnju sa opštinom Nikšić i predsjednikom Grbovićem. Značajno je što smo danas razgovarali o potrebama grada i mogućnostima saradnje, kako bih o tome informisao Vladu Češke. A to otvara prostor za našu podršku Nikšiću i dolazak čeških eksperata i delegacija. Ovo je dokaz da ta komunikacija  funkcioniše i to je prvi korak u daljoj saradnji.“, ističe ambasador Urban.

Ovo je druga posjeta ambasadora Češke našoj opštini, a zaključak sastanka je da treba nastaviti ovakav tempo razvoja odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.