VRAĆENOVIĆI DOBILI KVALITETAN PUT, RIJEŠEN I PROBLEM VODOSNABDIJEVANJA

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Put Petrovići-Vraćenovići-Deleuša povezuje Crnu Goru sa Bosnom i Hercegovinom, pa predstavlja jedan od frekventnih putnih pravaca. Radove u dužini od oko 10 kilometara izvodila je podgorička firma Tehnoput, vrijednost je 3,6 miliona eura, a finansijer Direkcija za saobraćaj.

Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i angažovanja lokalne uprave riješen je i problem vodosnabdijevanja. Izgradnja vodovoda u Vraćenovićima koštala je oko 550 hiljada eura, sredstva su obezbijeđena zahvaljujući Opštini i resornom ministarstvu.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović izrazio je zadovoljstvo zbog završetka ovih projekata.

„Napravili smo bunar blizu Bilećkog jezera i sa kote od 340 metara doveli smo vodu na 850 metara. Nećemo stati sa ovim projektom, već će problem vodosnabdijevanja biti riješen i u drugim selima“, kazao je Grbović.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović kaže da ova dva projekta jasno govore da i Nikšić i Crna Gora idu putem napretka.

„Da je to tako već duži niz godina govori podatak da je Vlada Crne Gore preko nadležne Direkcije za saobraćaj od obnove nezavisnosti do danas u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnijh puteva uložila preko 600 miliona eura. Posebno možemo da najavimo da će sljedeća godina biti prepoznata po izgradnji puteva“, poručio je ministar Simović.

Završetkom ovog putnog pravca stvoreni su uslovi i za rekonstrukciju puta prema Kusidama, a onda i pet i po kilometara do petlje nikšićke, kazao je Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj.

„Uradili smo asfalt do zadnje crnogorske tačke, a tako ćemo uraditi i u ostalim krajevima“, kazao je Parača.

U narednoj godini planirano je da se počne i sa realizacijom kapitalnog projekta – izgradnja puta Nikšić-Cetinje kroz Staru Crnu Goru.