ZAVRŠEN PETI SPORT FEST

Post

Comments   |   Opština Nikšić

U Nikšiću je završen peti po redu Sport fest na kojem je učešće uzelo 385 sportista svih starosnih kategorija, koji su se nadmetali u 14 sportskih disciplina. Najveće interesovanje prisutnih izazvala organizacija trke u džakovima, koju smo organizovali u saradnji sa Omladinskim klubom Nikšić.

Svi pośetioci Sport festa uživali su u sportskim nadmetanjima organizovanim na Trgu Slobode. Kod takmičara je bila vidljiva velika želja i žar borbe za osvajanjem medalja, a sva takmičenja su  protekla u granicama Fair play-a.

20

Svečano uručenje nagrada počelo je minutom ćutanja kojim je odata počast našem sugrađaninu, nedavno preminulom  Željku Šturanoviću.

Ovogodišnja priznanja Sport festa dodijeljena su za Vječno śećanje, posthumno Željku Šturanoviću, za postignute rezultate omladinskoj i pionirskoj ekipi FK Sutjeska (prvaci Crne Gore u svojim kategorijama), kao i navijačkoj grupi Crnogorci jug koja ove godine obilježava četiri godine od osnivanja (priznanje za podršku crnogorskoj reprezentaciji).

Nagrade pobjednicima uručivali su sportisti i sportski radnici iz Nikšića, među kojima su bile rukometne reprezentativke Đurđina Malović i Đurđina Jauković.

Uručenju nagrada i koncertu Bojana Marovića prisustvovalo je oko 6 hiljada građana, među kojima je bio najveći broj mladih.

IMG_0497

U ime Crnogorske kulturne mreže prisutnima se obratio Predśednik Aleksandar Damjanović koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog prisustva mladih na kojima počiva budućnost Nikšića i Crne Gore. Damjanović je pozvao poslanike vlasti i opozicije iz Nikšića da se, pošto su već zaposlili članove svojih porodica, sada malo okrenu Nikšiću i pomognu mladima iz našeg grada da dobiju posao bez partijske knjižice. On je izrazio očekivanja da će lokalna samouprava i Predśednik gospodin Grbović uspjeti u svojoj namjeri da naprave ambijent i privuku investitore, kako bi se otvorila nova radna mjesta u  Nikšiću.

Damjanović je izrazio zadovoljstvo što nova lokalna uprava uspjela da povrati povjerenje građana u lokalnu administraciju. Takođe on ih je pozvao   da budžetom za narednu godinu opredijeli sredstva za podršku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, a apelovao  je na mlade ljude da vole i poštuju Crnu Goru i njene simbole jer na taj način poštuju sebe.

DSC_0169

 

U ime opštine Nikšić prisutne sportiste i građane je pozdravio Podpredśednik Opštine gospodin Milorad Jovanović, koji je uputio čestitke organizatorima za uspješni organizaciju manifestacije i sportistima na postignutim rezultatima. U svom obraćanju Jovanović je istakao da će opština nastojati da napravi ambijent za otvaranje novih radnih mjesta, i da će tim na čelu sa Veselinom  Grbovićem nastaviti sa ulaganjima u sport i mlade, jer je Nikšić iznjedrio mnoge vrhunske sportiste.

IMG_0384

Jovanivić je najavio da će Opština u sklopu Septembarskih dana pripremiti bogat program u kome će, izmežu ostalog, biti zastupljen i sport.

Crnogorska kulturna mreža izražava zahvalnost svim partnerima, Upravi policije PJ Nikšić  i sportskim klubovima koji su podržali realizaciju Sport festa.

Izražavamo žaljenje što Uprava za sport i mlade petu godinu za redom nije prepoznala značaj najmasovnijeg sportskog takmičenja za mlade koje se održava u Crnoj Gori.

Posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima medija koji su nam pružili podršku da festival promovišemo na što kvalitetniji i bolji način.