ZAVŠRENA ZGRADA U RUDOM POLJU, KLJUČEVE DOBILO 75 PENZIONERA

Post

Comments   |   Opština Nikšić

Penzionerima koji su dobili stan u novoizgrađenoj zgradi u Rudom polju danas su svečano uručeni ključevi. Riječ je o drugoj zgradi za penzionere na teritoriji naše opštine, koja ima 75 stambenih jedinica. Vrijednost investicije bila je 1,8 miliona eura, a projekat je realizovan u saradnji Opštine Nikšić, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Udruženja penzionera Nikšić.

Svečanim uručenjem ključeva za 75 penzionera koji su dobili stanove u novoizgrađenoj zgradi u Rudom polju lokalna uprava potvrdila je da vodi računa o svim kategorijama društva. Predsjednik Opštine Veselin Grbović istakao je da je Opština obezbijedila besplatno zemljište i komunalije, a Agencija za projektovanje uradila je projekat i vršila nadzor.

“Nadam se da će penzioneri koji useljavaju dobiti lijep kutak, gdje će provoditi godine života sa svojim porodicama, iako su oni zaslužili ranije da dobiju krov nad glavom. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje jednu plodnu saradnju sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Fondom PIO i Udruženjem penzionera”, rekao je Grbović.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je da resorno ministarstvo nastoji da u saradnji sa opštinama razvije razne oblike zaštite penzionera u cilju obezbjeđivanja njihovog mirnog i dostojanstvenog života. Izgradnja druge zgrade u Nikšiću pravi je primjer za to.

“Zadovoljstvo je svih onih koji su doprinijeli da Nikšić i nikšički penzioneri danas dobiju 75 stanova, odnosno krov nad glavom za 75 porodica. Naravno da su oni dugo čekali i zaslužili ovaj gest, kao i ovaj trud koji je doprinio da se ovo desi i ja želim da im ovom prilikom čestitam, da u zdravlju koriste svoj dom. Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva”, poručio je Purišić.

Fond PIO, kao krovna institucija koja sprovodi politiku Vlade kada su u pitanju penzioneri i penzijski sistem u Crnoj Gori, u posljednjih pet godina učestvovao je u izgradnji 500 stambenih jedinica, kazao je direktor Fonda, Dušan Perović.

“Sa ovih 75 stanova danas imamo riješenih 500 stambenih pitanja. Opredijeljeno je godišnje po milion eura, odnosno ukupno pet miliona, a tu su participirale i opštine kroz davanje zemljišta bez naknade i oslobađanjem komunalija”, istakao je Perović.

Zadovoljstvo zbog završetka zgrade nije krio ni Ivan Krsmanović, predsjednik Udruženja penzionera Nikšić, kao ni oni koji su nakon mnogo godina riješili stambeno pitanje. U jednom su saglasni – bez podrške lokalne uprave ne bi uspjeli u realizaciji ovog projekta namijenjenog najstarijoj populaciji u gradu pod Trebjesom.

Vrijednost investicije bila je 1,8 miliona eura, a penzioneri metar kvadratni plaćaju 310 eura.