search
language
schedule

4/5/2023

ОД ПОНЕДЈЕЉКА ПОЧИЊУ ДАНИ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, на прес-конференцији поводом почетка манифестације Дани Светог Василија Острошког, коју организују Општина Никшић и Црквена општина Никшић, поручио је да су Дани Светог Василија Острошког требали да почну концертом бенда „Београдски синдикат“, али ће због трагедије која се десила у Београду манифестација почети у понедјељак.

„Општина Никшић се још прошле године укључила по први пут у организацију Дана Светог Василија Острошког, а ове године Свети Василије Острошки постао је и званична слава наше општине. Ове године манифестација има хуманитарни карактер, пошто ћемо дати одређену донацију Црквеном хору Светог Новомученика Станка поводом јубилеја“, поручио је предсједник Ковачевић.

Архијерејски намјесник никшићки Слободан Бобан Јокић честитао је предсједнику Ковачевићу и свим грађанима Никшића славу града.

„Овим гестом Никшић се придружује великим европским градовима. Један здрави однос цркве и државе веома је користан за живот сваког човјека и нама је на радост што смо послије вишедеценијске паузе кренули у обнову тих односа, и на радост и корист свих наших суграђана, а самим тим и цијеле наше земље. Дани Светог Василија Острошког почеће 8. маја концертом поводом прославе 30 година од оснивања Црквеног хора Светог Новомученика Станка. До 12. маја биће приређен богат културно-забавни програм, а 12. маја у 18 сати, биће организован централни догађај – празнична литија улицама нашег града. Даном Светог Василија почеће и званично обнова Саборног храма, чији је покровитељ Општина Никшић, а већ имамо и нека средства предвиђена из државног буџета. Велику захвалност дугујемо и ЕПЦГ, која је издвојила значајну донацију за обнову Храма. Манифестација Дани Светог Василија Острошког има хуманитарни карактер, тако да ћемо Дому здравља уручити донацију 11. маја, у виду два ЕКГ-а, 10 стетоскопа и 10 апарата за мјерење крвног притиска“, истакао је Јокић.

Директор ТО Никшић Митар Бараћ казао је да ће сви гости који дођу 12. маја бити дочекани на прави начин.

„Биће постављена два инфо пункта, гдје ће омладина из ТО Никшић и Црквене општине Никшић дијелити промотивни материјал и освјежење. Колико је значајна ова манифестација за наш град, говори и податак да су попуњени сви хотелски капацитети у тим данима маја“, закључио је Бараћ.

IMG-a3dff66f6979dcc0f90ec37ebbc3c462-V.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward