search
language
schedule

3/3/2023

АМБАСАДОР ТУРСКЕ У ЦРНОЈ ГОРИ Њ. Е. БАРИШ КАЛКАВАН У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ НИКШИЋ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за амбасадора Републике Турске у Црној Гори Њ. е. Бариша Калкавана, који је изразио велико задовољство што је дошао у Општину Никшић, која је дала велику подршку и допринос током земљотреса који је недавно погодио ту земљу.

Предсједник Ковачевић је пожелио добродошлицу амбасадору Калкавану и његовим сарадницима и истакао да је руководство Општине Никшић брзо реаговало у тој ситуацији.

„Жељели смо да помогнемо одмах пријатељима у невољи. Ја сам одмах потписао овлашћење за наша два спасиоца која су била дио Националног тима, а након тога и осталих 11 наших припадника Службе заштите и спашавања изразило је жељу да помогну и, наравно, добили су моје овлашћење за то. Такође, важно је истаћи и улогу никшићких привредника који су се одазвали нашој служби у набавци неопходних средстава за пут и одређену опрему која им је требала. Поносан сам на нашу Службу заштите и спашавања и на наш град како су одговорили на једну овако тешку ситуацију, у којој су се нашли наши пријатељи из Турске. Саосјећамо са болом турског и сиријског народа. Најљепша је порука – када смо сви људи и када људи помажу људима“, истакао је предсједник Ковачевић.

Амбасадор Калкаван захвалио се предсједнику Ковачевићу на подршци коју је Општина Никшић пружила Турској у тешкој ситуацији која их је задесила.

„Тежак период живимо и преживљавамо, на хиљаде људи смо изгубили, милион људи живи у камповима и под шаторима. У овим тешким тренуцима прва земља која је стала уз нас и пружила помоћ јесте Црна Гора, тј. Никшић. Сва помоћ која је пружена са Ваше стране знамо да је била искрена из срца и душе. Поносан сам што сам у Црној Гори да служим мисију. Захваљујем се припадницима Службе заштите и спашавања Никшић, који су ризиковали своје животе да би спасили животе људи у Турској. Нас душа боли, и то је нешто незаборавно, али морамо кренути даље“, истакао је амбасадор Калкаван.

Цијели текст погледајте на нашој Фејсбук страници.

viber_image_2023-03-03_14-22-51-944.webp viber_image_2023-03-03_14-22-53-562.webp viber_image_2023-03-03_14-22-45-828.webp viber_image_2023-03-03_14-22-47-751.webp viber_image_2023-03-03_14-22-50-274.webp


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward