search
language
schedule

6/1/2023

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ ДА ПРОСЛАВИМО БОЖИЋ У МИРУ, ЗДРАВЉУ И РАДОСТИ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић честитао је Божић Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском господину Јоаникију, Његовом преосвештенству епископу будимљанско-никшићком Методију, Архијерејском намјесништву никшићком и свим вјерницима Српске православне цркве, са жељом да га прославе у миру, здрављу и радости.

Он је истакао да овај Божић дочекујемо послије изузетно успјешне године на локалном нивоу у Никшићу, чија је круна била литија посвећена Светом Василију Острошком, коју је заједно са митрополитом Јоаникијем и епископом Методијем управо предводио патријарх Порфирије, чиме су се оствариле жеље које су имали за вријеме Божића претходне године. Такође, створени су предуслови да Свети Василије Острошки у 2023. години постане и званично слава Општине Никшић, чиме ће се формализовати осјећање и воља наших грађана.

„Не можемо да се у овом тренутку не сјетимо нашег страдалног Косова и Метохије, на које нијесу претходних дана дозволили приступ патријарху српском, једином истинском домаћину на нашој светој земљи. Наше молитве су уз наш народ на Косову и Метохији и овог Божића“, навео је Ковачевић.

Предсједник Општине је такође истакао важност потписивања Темељног уговора између Црне Горе и Српске православне цркве, као једног од најзначајнијих догађаја у протеклој години дана.

„Ових дана се сјећамо и почетака борбе од прије три године за одбрану светиња и трудимо се да останемо достојни и у будућем времену, а за то је потребно да ујединимо све наше снаге како бисмо могли да дјелујемо на ползу цијела народа“, рекао је Ковачевић, и закључио: „Желећи и архијерејима и вјерном народу добро здравље и сваку срећу, још једном све поздрављам најрадоснијим поздравом: Мир Божији – Христос се роди! Ваистину се роди!“

viber_image_2023-01-06_07-35-57-017.jpg viber_image_2023-01-06_07-35-00-376.jpg viber_image_2023-01-06_07-35-00-960.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward