search
language
schedule

2/8/2022

ПОТПРЕДСЈЕДНИК ГОРАНОВИЋ ОТВОРИО ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ НИКШИЋКИ ФЕСТИВАЛ КЊИГА

Цитирајући Флоберову мисао „читај да би живио“, потпредсједник Општине Никшић Митар Горановић отворио је Други међународни Никшићки фестивал књига.

Том приликом потпредсједник Горановић је казао да овим фестивалом показујемо основне културне вриједности, показујемо да Никшић цијени књижевнике који су макар и накратко боравили на овом корзу, али су оставили велики траг у књижевности.

„Таква је била и велика пјесникиња Весна Парун, која је многе пјесме посветила управо Никшићу. А много прије ње и Тин Ујевић, који је управо у нашем граду, 1932. године, у вријеме Краљевине Југославије, шетао овим улицама, објавио је у никшићкој Штампарији ’Слободна мисао’ своју збирку ’Ауто на корзу’, по којој ова манифестација и носи име. Да је Никшић освједочени град писаца и писане ријечи, потврђујемо и овом манифестацијом, која, уз традиционалне Никшићке књижевне сусрете и сајам књига ’Аnderva book’, представља светковину којом се слави и ријеч и књига, чиме се засигурно не може похвалити ниједан град у региону“, истакао је Горановић.

„Увјерен сам да ће Никшићки фестивал књига бити одлична увертира за традиционалну манифестацију ’Септембарски дани’, у оквиру које припремамо богат и разноврстан програм“, закључио је потпредсједник Горановић.

viber_image_2022-08-02_07-09-21-202.webp viber_image_2022-08-02_07-09-18-592.jpg viber_image_2022-08-02_07-09-19-082.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward