search
language
schedule

25/10/2022

ОПШТИНА НИКШИЋ ДОБИЛА ДВА ТЕРЕНСКА ВОЗИЛА

Директор ФОРС-а Монтенегро Веселин Штурановић уручио је кључеве за два теренска возила секретару Секретаријата за комуналне послове и саобраћај Видаку Кртолици и начелнику Комуналне полиције Веселину Чуровићу, чија је вриједност око 30.000 евра.

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић се том приликом у име Општине Никшић захвалио Министарству јавне управе, Министарству европских послова, а посебно ФОРС-у као добром примјеру како невладин сектор у Никшићу треба да ради.

„Добијамо као Општина ове вриједне донације, које ће наше службе свакако употребљавати на корист свих грађана, а посебно ова донација која нас тек чека у виду подземних контејнера и камиона за њихово пуњење и пражњење. Тако да добијамо бољу комуналну услугу него што је до сада то био случај преко НВО сектора, који предњачи у томе. То није никакво фаворизовање него само уочавање чињеничног стања, које видимо кроз конкретне примјере као што је овај данас. Тако да позивамо све да буду на такав један начин активни, да искористе фондове. Ако бисмо имали још неколико НВО које би радиле овај посао као што ради ФОРС, мислим да бисмо имали много бољу ситуацију, а ми ћемо као Општина увијек бити ту да сервисирамо све потребе како би више новца завршило у нашем граду у оваквим пројектима“, закључио је предсједник Ковачевић. Два теренска возила су набављена у оквиру пројекта „Прекогранична иницијатива за заштиту животне средине“, који спроводи ФОРС Монтенегро, а који финансира Европска унија у оквиру IPA Програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора 2014–2022, док у Црној Гори пројекат суфинансира Министарство јавне управе, казао је директор ФОРС-а Монтенегро Штурановић. „Циљ пројекта јесте јачање капацитета институција које се баве заштитом животне средине, као и информисање становништва о значају унапређивања система управљања чврстим отпадом и усклађивања са стандардима Европске уније. Пројекат се реализује у партнерству са Градом Требиње и Комуналним предузећем из Никшића“, истакао је Штурановић. Александар Машковић из Министарства европских послова казао је да је ФОРС примјер на који начин треба користити европске фондове и како се може унаприједити квалитет живота грађана у Никшићу. „Министарство европских послова се радује свакој будућој сарадњи са партнерима и побољшању те сарадње у наредном периоду, нарочито кроз перспективу IPA три која ће покривати период 2021–2027. године“, истакао је Машковић. Државни секретар Министарства јавне управе Драгиша Јањушевић казао је да сваки пројекат који организује ФОРС Монтенегро јесте празник за локалну заједницу. „Министарство јавне управе ће у свим сличним пројектима бити врло кредибилан партнер и са великим задовољством финансијски помагати НВО, јер је то суштина демократизације и развоја и локалне заједнице и оснаживања институција на локалном нивоу“, поручио је Јањушевић. Приликом уручивања, представљена је и мобилна апликација под називом „Чист град. Сад!“, што је и слоган самог пројекта, а која омогућава једноставан начин за пријаву еколошких проблема на територији општине Никшић. На крају догађаја предсједник Ковачевић уручио је награду ученици никшићке Средње економско-угоститељске школе Милеви Гојковић, која је на литерарном конкурсу освојила треће мјесто. Ученица Основне школе „Браћа Лабудовић“ Ива Раичевић освојила је друго мјесто на ликовном конкурсу, а награду јој је уручио предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић.

Изјаву предсједника можете погледати на линку.

DSC_3369.JPG DSC_3345.JPG DSC_3381.JPG DSC_3407.JPG DSC_3418.JPG DSC_3402.JPG DSC_3361.JPG DSC_3390.JPG


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward