search
language
schedule

22/3/2023

КОВАЧЕВИЋ И ВУКОВИЋ: НИКШИЋ ИМА ДОБРЕ ХИДРОЕНЕРГЕТСКЕ РЕСУРСЕ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић говорио је на конференцији „Буди промјена коју желиш да видиш у свијету“, коју је организовало ДОО Водовод и канализација поводом Међународног дана вода.

Говорећи у уводном дијелу конференције, предсједник Ковачевић је казао да када је ново локално руководство ступило на дужност, затекло је лошу ситуацију у Водоводу, те су одмах кренули у опоравак те компаније.

„Мислим да смо сада на путу опоравка те важне компаније и да ћемо у наредном периоду створити нове перспективе и за Водовод и за наше суграђане, управо кроз покретање дјелатности чија ће базична основа бити производња пијаће воде. Надам се да ће Водовод бити поново успјешна компанија, а свакако су у припреми бројни пројекти – један од њих је и реконструкција градског водовода, који ћемо вјероватно кандидовати наредне године у државни буџет. Никшић има добре хидроенергетске ресурсе, и они су одржали нашу општину у претходном периоду. Оно што се није могло узети и понијети је остало. Те потенцијале које нам је природа дала морамо учинити бољим и квалитетнијим у наредном периоду“, поручио је предсједник Ковачевић.

Предсједник СО Немања Вуковић честитао је руководству ДОО Водовод и канализација на оствареним резултатима у претходном периоду, посебно због чињенице да је најгоре стање од свих других општинских предузећа било управо у Водоводу.

„Честитке на оствареним резултатима, које сте постигли за мање од двије године, на уложеном труду и раду. Треба да чувамо животну средину јер, знате и сами, кад загађујемо природу, загађујемо и водоизворишта, и на тај начин се смањује количина пијаће воде. Зато треба да чувамо животну средину, да чувамо природу и да сви заједно радимо на подизању свијести о очувању животне средине, вода, како бисмо те ресурсе које имамо оставили онима који долазе послије нас.

Директор ДОО Водовод и канализација Жељко Цицмил истакао је да су припремили наградну игру за редовне платише.

„Наградна игра ’Редован платиша, најбољи штедиша’ трајаће од 3. априла до 31. маја текуће године. Право учешћа имају физичка лица, тј. домаћинства која закључно са априлским рачуном имају измирена сва дуговања према овом друштву, односно стање на рачуну 0 евра. Тиме по аутоматизму постају потенцијални добитници неке од вриједних награда које смо припремили, као што су ваучери у вриједности од 300 или 100 евра за куповину бијеле технике, ваучери за куповину у прехрамбеним објектима у вриједности од 50 и 100 евра, умањење рачуна за воду за 25, 50 и 100 евра итд. Извлачење је предвиђено за 5. јун, а сама правила наградне игре са прецизним пропозицијама ускоро ће бити објављена у медијима и веб-сајту друштва, тако да ће грађани моћи подробно о свему да се информишу“, истакао је Цицмил.

На конференцији су говорили и руководилац службе у ВиК Дарко Ковач, директорица ЈУ Дом здравља Никшић Вера Булатовић и Миодраг Караџић из НВО Друштво младих еколога Никшић.

viber_image_2023-03-22_15-04-08-003.webp viber_image_2023-03-22_15-04-06-459.webp viber_image_2023-03-22_15-04-10-005.webp


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward