search
language
schedule

27/9/2022

ПОТПРЕДСЈЕДНИК ГОРАНОВИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ПОДГОРИЦИ: ОПШТИНА НИКШИЋ ПОДРЖАВА И ОСНАЖУЈЕ НВО СЕКТОР И МЛАДЕ

Потпредсједник Општине Никшић Митар Горановић учествовао је на Reload конференцији под називом „За боље заједнице – сарадња локалних самоуправа и невладиних организација“, коју су UNDP и Делегација Европске уније у Црној Гори организовале у Подгорици.

Учествујући на првом панелу, чија је тема била „Учешће невладиних организација и младих у доношењу одлука“, потпредсједник Горановић је истакао значајне пројекте и активности којима Општина Никшић подржава и оснажује НВО сектор и младе.

„У просторијама које се налазе у Градској кући отворено је бесплатно Психолошко савјетовалиште за младе. Реализован је Јавни позив за финансирање пројеката из области омладинске политике у циљу имплементације Локалног акционог плана за младе 2020–2021. Подржана је реализација шест пројеката, у износу од 30.000 евра. Већина пројеката је у завршној фази. Такође, обезбијеђен је сервис подршке за дјецу из социјално угрожених породица у виду бесплатних часова енглеског језика за ученике од шестог до деветог разреда. У партнерству са НВО Алфа центар и CAREP обезбиједили смо донацију за опремање Омладинског сервиса Никшић. Општина Никшић је за наше младе суграђане, у сарадњи са НВО ’Центар за омладинску едукацију’, финансијски подржала европске омладинске карте, помоћу којих млади имају бројне бенефите“, истакао је потпредсједник Горановић.

„Заједно са Студентским савезом Црне Горе подржали смо организовање једне од најљепших пјешачких тура у Црној Гори, захваљујући којој су студенти били у прилици да обиђу Капетаново и Манито језеро. Подржали смо одржавање VI смотре извиђача, коју је Савез извиђача Црне Горе организовао на Грахову. На поменутој смотри учествовало је преко 1.000 извиђача из земаља региона и свијета“, закључио је Горановић. На конференцији, која је имала три панела, укупно је учествовало 15 представника локалних самоуправа.

viber_image_2022-09-27_12-14-33-398.webp viber_image_2022-09-27_12-14-33-299.webp


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward