search
language
schedule

29/6/2023

КОВАЧЕВИЋ: НОВА ЗГРАДА РТНК НА ПОНОС НИКШИЋА

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић данас је са генералним директором Радио-телевизије Никшић (РТНК) Николом Марковићем обишао радове на новој згради наше медијске куће.

За потребе РТНК биће реконструисано око 2.000 квадрата простора у Дому револуције, а цјелокупан пројекат, који подразумијева и опремање, коштаће преко три милиона еура. Ковачевић је казао да радови теку предвиђеном динамиком, те да се очекује да грађевински дио посла буде завршен у септембру.

„Заиста добијамо један репрезентативан простор, врло функционалан и за саму РТНК, а и репрезентативан простор и за наш град. Задовољан сам што смо успјели ово да урадимо и што ће то да буде на понос свих грађана Никшића“, рекао је Ковачевић. Задовољство је веће тиме, казао је Ковачевић, што се реконструкцијом Дома револуције рјешава и један од већих проблема града.

„Када имамо у виду да је у питању зграда Дома револуције која се дуго година ради и која је негђе остала као „Скадар на Бојани“ у овом дијелу нашег града и када завршавате све то онда је наравно и задовољство веће“, сматра предсједник Општине. Општина Никшић је оснивач и власник РТНК. Ковачевић је истакао да ако РТНК има подршку и потпору Општине онда је и лако и урадити такве пројекте.

„Уколико подржавамо једни друге онда је све могуће. А наравно да опет са друге стране нема идеја и креативностии које треба подржати не би ништа од овога се ни десило. Тако да негђе у тој синергији ово је показатељ да онда када радимо заједно, када све своје потенцијале употријебимо на корист друштва можемо да добијемо једне овакве пројекте какав ће бити пројекат РТНК“, нагласио је Ковачевић.

Извођач радова је фирма „ЛД градња“ која је реконструкцију нове зграде РТНК почела у новембру прошле године. Управа за капиталне пројекте у сарадњи са Општином Никшић спровела је поступак јавне набавке кроз који је закључен уговор вриједан милион и 800 хиљда еура за грађевинске радове.

Биљана Брашњо фото/видео РТВНК nikola-markovic-marko-kovacevic-rtnk.jpg nova-zgrada-rtnk-rtnk.jpg markovic-i-kovacevic-rtnk.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward