search
language
schedule

15/3/2024

ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦЕ „ОснаЖЕНЕ“!

Драге оснаЖЕНЕ,


Уколико желите преузмете водећу улогу у јавном животу, пријавите се за радионице које спроводи Мрежа за европске политике – МАСТЕР у Подгорици, Плаву, Никшићу, Мојковцу и Беранама у склопу пројекта „ОснаЖЕНЕ за учешће у јавном животу“.


Бесплатне радионице ће се одржавати у пет црногорских општина (Подгорица, Плав, Никшић, Мојковац, Беране) почетком априла мјесеца.


Позив је отворен за све амбициозне младе жене (од 18 до 35 година) које желе да сазнају више о смањењу степена дискриминације по основу пола и рода, кроз бољу перцепцију јавности о важности родне равноправности и учешћу жена у процесу одлучивања у јавном животу, успостављајући систематски приступ искорјењавању родних стереотипа и предрасуда.


ОснаЖЕНЕ ће предавачи/це из области родне равноправности, кроз личне примјере упознати са темама као што су: предрасуде и стереотипи у друштву, дискриминација, мизогини говор, права на раду, право насљедства, учешће жена у доношењу одлуга, правила расподјела кућних послова, препознавање насиља, улога жена у доношењу одлука...


Осим унапређења потребних знања и вјештина, главни циљ радионица јесте да омогући учесницама да се умреже и да добију знање и вјештине за препознавање родних стереотипа и њихово елиминисање, оснажујући се међусобно да траже своја права и једнаке могућности.


Вјерујемо да ћете на крају ових радионица имати бољи увид у принцип се умреже и да добију знање и вјештине за препознавање родних стереотипа и њихово елиминисање, оснажујући се међусобно да траже своја права и једнаке могућности.родне равноправности, и да ћемо се заједнички Оснажити да преузмему водећу улогу у процесу доношења одлука.


Рок за пријаву је петак, 22. март, а за сва додатна питања можете се обратити на мејл нашим координаторкама ksenijaklikovac.master@gmail.com или ksenijađalovic.master@gmail.com


Чекамо баш твоју пријаву!


Придружите нам се – јер ми смо ОснаЖЕНЕ!


Пројекат „ОснаЖЕНЕ за учешће у јавном животу“ је подржан од стране Министарства људских и мањинских права, у оквиру конкурса „Родни барометар у Црној Гори“ за расподјелу средстава за финансирање пројеката/програма НВО, у области родне равноправности 2023. Садржај радионица је искључива одговорност Мреже за европске политике - МАСТЕР.


Више о пројекту можете погледати на следећем линку: https://master-mne.me/novi-master-ov-projekat-osnazene-za-ucesce-u-javnom-zivotu/?fbclid=IwAR2BY6HdQz23zrOEk0AzRHbWNC9Rj3qX90_FrGYeOy-7FWbkTS4Rm70MqoY


431503640_425397103196174_1484151127753140852_n.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward