search
language
schedule

14/2/2023

ПРЕДСЈЕДНИК СО СА АМБАСАДОРОМ ТУРСКЕ: ПРИЈАТЕЉИ СЕ ПРЕПОЗНАЈУ У ТЕШКИМ ВРЕМЕНИМА

Предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић састао се са амбасадором Републике Турске у Црној Гори Њ. е. Баришом Калкаваном.

Том приликом, Вуковић је у име грађана Никшића и у своје име упутио изразе најискренијег саучешћа поводом несреће која је задесила Републику Турску. Он је истакао да је у тешким временима важно да једни другима пружимо руку помоћи и изразио увјерење да ће народ Турске пронаћи снагу да преброди тешки период.

Амбасадор Калкаван је исказао захвалност предсједнику СО Вуковићу за помоћ коју су грађани Никшића и Општина Никшић упутили Турској, показавши истински пријатељски однос, упознао га са размјерама несреће и доприносом који дају припадници Службе заштите и спашавања у спасилачким мисијама.

Вуковић се уписао и у књигу жалости.

Током сусрета, Калкаван и Вуковић су разговарали и о могућностима сарадње на пољу инвестиција и културе, повезивања Никшића са градовима у Републици Турској, као и бројним другим темама. Договорена је и посјета амбасадора Никшићу.

Састанку су присуствовали и Дејан Ивановић, секретар Секретаријата за културу, спорт, младе и социјално старање, и Ивана Шљукић, секретарка Скупштине општине Никшић.

1.jpeg 330472825_594104988819230_8320342785368002801_n.jpeg 3.jpeg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward