search
language
schedule

25/11/2022

ПРЕДСЈЕДНИК КОВАЧЕВИЋ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА МИНИСТАРКУ ШЋЕПАНОВИЋ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за министарку Министарства науке и технолошког развоја Биљану Шћепановић.

Том приликом предсједник Ковачевић је упознао министарку са активностима које Општина Никшић спроводи на пољу науке и иновација и истакао да локално руководство има добру сарадњу са ИПЦ „Технополис“.

„Општина кроз заједничке активности помаже ИПЦ ’Технополис’. Постигли смо договор да им уступимо дио простора у Институту за црну металургију како би они ширили своје капацитете. Такође и у Дому револуције ће добити нове просторије. Потписали смо са њима споразум о сарадњи одмах након што смо ступили на дужност. Учествујемо са њима на бројним иновативним пројектима“, истакао је предсједник Ковачевић.

Министарка Шћепановић је казала да јој је веома драго што су представници Општине Никшић били на конференцији која је била везана за паметну специјализацију и вољела би да ту сарадњу Министарство и Општина оснаже кроз заједничке активности.

„С обзиром да радите Стратегију развоја града, ми нудимо сарадњу и нашу стручну помоћ да заједнички радимо. Похвално је што Општина помаже и сарађује са ИПЦ ’Технополис’, који нам је изузетно значајан са сегмента иновационе инфраструктуре“, истакла је министарка Шћепановић.

Саговорници су сагласни да ће снажнија сарадња Општине и Министарства допринијети већем развоју нашег града.


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward