search
language
schedule

14/3/2024

ПОДСТИЦАЈ МЛАДИМА У НИКШИЋУ: RELOAD2 ОМОГУЋАВА ОБУКУ И УНАПРЕЂУЈЕ ЛОКАЛНЕ ПЕРСПЕКТИВЕ

Почетак марта је означио нови радни почетак за шесторо младих из Никшића, који сада похађају програм стручне обуке код локалних послодаваца у оквиру ReLOaD2 програма.


Ангажман у локалним микро предузећима пружа младима прилику за стицање првог радног искуства, али и компетенција за будуће послове или самостално предузетништво. Млади ће такође помагати послодавцима да боље изграде видљивост фирме на тржишту, кроз своје разумијевање модерних технологија и друштвених мрежа. Након отвореног позива за послодавце услиједио је и позив за младе, а 26 најмотивисаних у осам општина широм Црне Горе добило је прилику да учи о модном дизајну, новинарству, козметичким услугама, рачуноводству, кетерингу и бројним другим траженим вјештинама данашњице.


Манасија Шекарић и Исидора Сарић радна искуства стицаће у кетеринг предузећу „Magic Pot“, Марта Бијеловић, Исак Делија и Ферди Бериша програм ће похађати у „Hiron Creative Lab-у“, док Драгица Тадић вјештине стиче у фризерском студију „Јеја“.


Млади су ангажовани као УН волонтери и волонтерке у заједници, и то у оквиру компоненте за младе ReLOaD2 програма, чији је циљ побољшање економских перспектива младих, али и подстицај локалним самоуправама да уз енергију и креативност младих суграђана и суграђанки развијају одрживу заједницу.


Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са четрнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима је кластер „Заједно Никшић и Плужине“.


Dragica Tadic.JPG Marta Bjelovic.JPG


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward