search
language
schedule

7/5/2024

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ НИКШИЋ ЧЕСТИТАО ВАСКРС.. НИКШИЋ СЕ ВРАТИО СВОЈИМ КОРИЈЕНИМА

Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић честитао је Васкрс Његовој Светости Патријарху српском Господину Порфирију, Његовом Високопреосвештенству Митрополиту црногорско - приморском Господину Јоаникију, Његовом Преосвештенству Епископу будимљанско никшићком Методију, Архијерејском намјесништву никшићком, и свим вјерницима Српске православне цркве са жељом да га прославе у миру, здрављу и радости.


"Сви наши порази и побједе у овом свијету не могу се мјерити са Истином да је Христос васрксао, побиједио смрт и мртвима у гробовима даровао живот. Ту Истину проноси већ више од осам вјекова на овом простору наша помјесна Црква, почев од Светог Саве па до данашњих архијереја на његовом трону и троновима наших древних епархија. Они који су прије скоро пет година кренули у покушај да Српску православну цркву униште у Црној Гори и даље нису одустали од тога наума, и даље сију мржњу и желе да спријече помирење народа. Али морамо остати мирни и уз љубав имати стрпљење и снагу да сачекамо моменат када ће та мржња нестати. Истину покушавају да сакрију од нас, да је ућуткају, као што покушавају да докажу да је и наш Никшић нечији друго град а не Светог Василија Острошког. Ипак Истина увијек нађе пут а од прошле године Свети Василије Острошки је и формално постао слава нашег града. Иако је то само симболична потврда онога што народ одавно осјећа има оних који се и против тога буне и који би жељели да оне силе зла против којих смо се борили прије четири године добију у Никшићу прилику да наставе свој посао против наше Цркве и народа. Никшић им на то одговара сваког 12. маја својом величанственом Литијом у славу Светог Василија Острошког и васкрслог Христа а тако ће бити и ове године.


Никшић се вратио својим коријенима и сада може сигурније да закорачи у бољу будућност давајући довољно простора свакоме да се оствари на личном и професионалном плану", навео је Ковачевић.


Ковачевић је још пожелио да овај велики празник свима подари мудрост, стрпљење и храброст да останемо здрави тијелом и духом и да истрајемо у борби за оне вриједности које су красиле наше славне претке.



Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward