search
language
schedule

17/1/2023

ОПШТИНА НИКШИЋ ПРУЖИЋЕ ПОДРШКУ ИНСТИТУТУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

Предсједник Општине Никшић Mарко Ковачевић примио је у посјету генералну директорицу у Министарству здравља Црне Горе др Ивану Живковић, шефицу Канцеларије Свјетске здравствене организације у Црној Гори др Мину Брајовић, директора Института за јавно здравље Црне Горе др Игора Галића, помоћницу директора за квалитет у Институту за јавно здравље др Миљану Павличић и начелника Одјељења за имунизацију Института за јавно здравље др Адиса Мартиновића.

Представници Министарства, СЗО и Института упознали су предсједника Ковачевића са планирањем и спровођењем вакцинације код дјеце ММР-ом и ХПВ-е вакцином (која спречава појаву рака грлића материце) како би се заштитило здравље наших најмлађих суграђана.

„У том циљу Општина Никшић треба да формира оперативни тим који би покренуо едукативну кампању како би се сви упознали са предностима вакцинације. У ту акцију треба да буду укључене и све друге релевантне институције – представници Дома здравља, вјерских и других организација, вртића, школа и медија, Црвеног крста и други“, истакли су из Министарства, СЗО и Института.

Предсједник Ковачевић се захвалио гостима на спремности да се састану због ове значајне теме, како би се сачувало јавно здравље, чему ће Општина Никшић дати подршку.

„Нама је било задовољство што смо разговарали о овој битној теми, која је на корист свима нама и коју морамо да упознамо како бисмо и друге упознали са њеним значајем. Наравно, поштоваћемо све инструкције и наредбе здравствених власти“, закључио је Ковачевић.

Састанку су присуствовали и Дејан Ивановић, секретар Секретаријата за културу, спорт, младе и социјално старање, Ивона Драшковић, епидемиолошкиња Опште болнице у Никшићу, и Тамара Ћаласан, пи-ар Дома здравља.

viber_image_2023-01-17_17-57-07-915.jpg viber_image_2023-01-17_17-57-51-290.jpg viber_image_2023-01-17_17-56-56-085.jpg


Подијели артикал

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward