search
language
schedule

7/11/2022

ПРЕДСЈЕДНИК КОВАЧЕВИЋ: НОВА ЗГРАДА РТВНК БИЋЕ ЗАВРШЕНА ЗА ОСАМ МЈЕСЕЦИ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић озваничио почетак радова на изградњи нове зграде РТВНК у Дому револуције.

Том приликом предсједник Ковачевић је казао дa je то још један капитални пројекат у Никшићу, који почиње са реализацијом.

„У протеклом периоду смо имали доста пројеката који су започети: кварт у Грудској махали, Широка улица у Драговој луци, при крају су радови у кварту између улице Његошеве и Амићија, ускоро би требало да се распише тендер за нови Ватрогасни дом. Тако да је ово данас можда и најзначајнији пројекат по више основа, што ће наша локална телевизија, која је добила и националну фреквенцију, добити нови простор и нову зграду. Овим ћемо оплеменити овај дио Дома револуције, што ће нам олакшати пут да читав тај дугогодишњи, деценијски пројекат доведемо до краја, и наравно добићемо један репрезентативан простор који ће промијенити слику нашег града и она ће бити много љепша“, истакао је предсједник Ковачевић.

Предсједник се захвалио свима који су учествовали у овом пројекту, истичући да ће пројекат бити завршен сљедеће године.

„Вриједност пројекта је 1.800.000 евра, са ПДВ-ом. Рок извршења је осам мјесеци. Извођач је ЛД градња. Све ће ићи у најбољем реду и надам се да ћемо у току наредне године имати један нови репрезентативан објекат а и да ће наша телевизија имати са чиме да се поноси заједно са свима нама“, закључио је предсједник Ковачевић.

Маја Делић из Управе капиталних пројеката је истакла да објекат захтијева доста реконструкције, а она се односи на преко 2.000 метара квадратних у којима ће бити смјештене просторије телевизије.

„Ту су поред основних садржаја, канцеларије администрације, техничке просторије, студио, и све оно пратеће што је потребно за функционисање једне телевизије. Надам се да ћемо све планиране радове завршити у планираном року“, истакла је Делић.

Директор РТВНК Никола Марковић је истакао да данас свједочимо једном духу заједништва РТВНК и огромној подршци коју смо добили од локалне самоуправе.

viber_image_2022-11-07_12-11-27-435.jpg viber_image_2022-11-07_12-11-27-353.jpg viber_image_2022-11-07_12-11-27-314.jpg viber_image_2022-11-07_12-11-27-476.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward