search
language
schedule

14/2/2024

ДВА ДОГАЂАЈА О ЖИВОТУ И РАДУ У СЛОВЕНИЈИ

Завод за запошљавање и Амбасада Републике Словеније у Подгорици организују два догађаја на тему “Живот и рад у Словенији”, и то 20. фебруара у Подгорици и 21. фебруара у Никшићу.


Подгорица, 15. фебруар 2024. године. Услијед велике потражње послодаваца и потреба словеначког тржишта рада, Завод за запошљавање Републике Словеније у сарадњи с Амбасадом ове земље у Подгорици организује два догађаја на тему запошљавања под називом "Живот и рад у Словенији". Догађаји ће се одржати 20. фебруара у хотелу Хилтон у Подгорици (Булевар Светог Петра Цетињског 2) и 21. фебруара у Спортском центру у Никшићу (Његошева бб), оба са почетком у 10 часова.


На овим догађајима учествоваће више од 20 угледних словеначких послодаваца из цијеле Словеније, који нуде добре и подстицајне услове за рад и живот, и који заједно запошљавају више од 12.000 радника. Већина компанија које ће се представити послује у области здравства и социјалне заштите, транспорта и складиштења, али и угоститељства, прерађивачке индустрије, грађевинарства, трговине, снабдијевања водом, управљања отпадом и другим гранама. Послодавци који ће учествовати на догађајима у Црној Гори ће нарочито бити заинтересовани за оне који су у потрази за послом у здравству, њези и социјалној заштити, али и за профилима као што су возачи камиона и аутобуса, складиштари, кувари, конобари и остали радници у угоститељству и туризму, производњи, те различитим грађевинским профилима радника, сервисерима, одржаваоцима и другим сродним областима.


Планирани догађаји имају вишеструку намјену, односно биће прилика за представљање актуелних потреба реномираних словеначких послодаваца, који се суочавају са значајним мањком кадрова, али и презентовање потреба у областима неопходним за извођење санационих радова након катастрофалних поплава и клизишта у Словенији које су се десиле прошле године и у којима се страни радници могу запослити по бржем поступку. Уз то, на догађајима ће се пружити вјеродостојне информације о животним и радним условима у Словенији с циљем да се радницима који разматрају пресељење у ову земљу пружи адекватна заштита.


Завод за запошљавање Републике Словеније ће свим заинтересованим на овим догађајима омогућити индивидуално каријерно савјетовање. Такође, посебна предавања о животу и раду у Словенији биће одржана у 12 h и 15 h. Овом приликом, посјетиоци ће моћи да добију свеобухватне информације везане за образовни систем, признавање иностраних образовних исправа и стручних квалификација, обезбјеђивање стамбених услова и друга питања. Придружите нам се и упознајте угледне словеначке послодавце. Више информација заинтересовани могу добити на веб страници: https://zivotiradusloveniji.me.


Догађаји у Црној Гори на тему “Живот и рад у Словенији” организују се под покровитељством Завода за запошљавање Републике Словеније и Амбасаде Републике Словеније у Подгорици већ једанаести пут заредом, након девет истих догађаја који су у 2023. години организовани у Сјеверној Македонији и Босни и Херцеговини.



Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward