search
language
schedule

15/9/2023

ОТВОРЕН ДИГИТАЛИЗОВАНИ БИОСКОП НИКШИЋКОГ ПОЗОРИШТА

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић отворио је најсавременији дигитализовани биоскоп Никшићког позоришта, у оквиру манифестације „Септембарски дани културе“.

Говорећи о значају дигитализације, предсједник Ковачевић је честитао директору Никшићког позоришта Радинку Крулановићу на реализацији овог пројекта и истакао да Општина, у циљу креирања повољних услова за развој културе и њених институција, унапређује и модернизује услуге Позоришта.

„Никшић добија нови дигитализовани најмодернији биоскоп, те можемо да пуштамо све савремене пројекције филмова у пуном формату и како то тренутни моменат и вијек у коме живимо захтијева. Ово је један вриједан пројекат – 108.000 евра је у питању. Заједно су га реализовали Министарство просвјете, Филмски центар и Општина Никшић, која је издвојила највише средстава. Никшићко позориште у ове двије године заиста има чиме да се похвали, осим побољшања своје сопствене продукције, која се игра сада широм региона као никада прије. Имамо и најновији и најсавременији биоскоп у Црној Гори. Желимо никшићкој публици да ужива у најновијим пројекцијама, а ми ћемо се трудити да имамо свјетске премијере, попут ове вечерас – овог филма који ћемо заједно вечерас погледати“, закључио је Ковачевић.

Увођењем дигиталних технологија са савременим системима звука и пројекције, биоскоп ће обогатити искуство гледања, мотивисати публику и подстаћи развој кинематографије.

Укупна вриједност радова и постављене опреме је 108.000 €, а пројекат су финансирали Општина Никшић, Министарство просвјете, науке, културе и спорта и Филмски центар Црне Горе.

У склопу отварања премијерно је приказана пројекција филма „Духови у Венецији“, заснованог на књизи Агате Кристи, у режији оскаровца Кенета Бране, који уједно тумачи и главни лик.


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward