search
language
schedule

11/8/2023

КОВАЧЕВИЋ И ВРАЧАР: ОДЛИЧНА САРАДЊА ОПШТИНЕ НИКШИЋ И ЕПЦГ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за финансијског директора ЕПЦГ Мира Врачара.

Предсједник Ковачевић је истакао да је задовољан динамиком извршења обавеза које ЕПЦГ има према Општини Никшић и да то у највећој мјери доприноси финансијској стабилности Општине, напоменувши да Општина цијени одговоран однос и кооперативност господина Врачара када су те обавезе у питању.

Господин Врачар је казао да ЕПЦГ, као друштвено одговорна компанија, има обавезу да посебно помаже и подржава општину Никшић, у којој се налази њено сједиште.

Ковачевић и Врачар су се сагласили да ЕПЦГ у континуитету показује одговоран однос према Никшићу, кроз разне видове улагања и помоћи – донацијама Општој болници, Болници у Брезовику и Дому здравља, Црвеном крсту, друштвима добровољних давалаца крви, основним и средњим школама, општинским установама културе – Библиотеци „Његош“, Никшићком позоришту, Музејима и галеријама, Захумљу, али и кроз појединачну помоћ мјесним заједницама на територији општине Никшић. Помоћ коју ЕПЦГ даје Служби заштите и спашавања Никшић такође је изузетно значајна. Посебно су издвојили помоћ за реконструкцију Храма Светог Василија Острошког у Никшићу, као и помоћ свим вјерским заједницама.

За наше најмлађе суграђане посебно је била важна реализација изградње новог парка на Крупцу и новог игралишта у градском парку, које је финансирала ЕПЦГ. Она такође помаже у значајној мјери и Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју као и Дом за старе.

Врачар је истакао и важну улогу ЕПЦГ у погледу инфраструктурних пројеката од значаја за општину и најавио неке од њих – санација и асфалтирање 1,2 км пута за Норин и Јован до, санација валобрана на брани Крупац као и обезбјеђење и заштита плаже на Крупцу, санација прага и камене облоге на Виру и потпорних зидова на путу око Сланог.

Предсједник Ковачевић је истакао да Општина Никшић цијени што ЕПЦГ схвата значај сарадње и заједничког дјеловања на корист грађана Никшића, и у знак захвалности уручио је господину Врачару пригодан поклон.

366547201_615038314084224_3090464032409101275_n.webp.jpeg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward