search
language
schedule

9/2/2023

ПРЕДСЈЕДНИК КОВАЧЕВИЋ ЧЕСТИТАО НИКАЧУ НА ОСВОЈЕНОМ ОЛИМПИЈСКОМ ЗЛАТУ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за Предрага Никача, који је на првој Параолимпијади за особе са оштећеним слухом, слијепе и слабовиде, као и особе са тјелесним инвалидитетом, која је одржана у Београду, освојио златну медаљу за резултат остварен на првој табли.
Предсједник Ковачевић је честитао Никачу на освојеној златној медаљи. „Велико ми је задовољство што могу да угостим једног од најуспјешнијих спортиста Црне Горе. Никшић и цијела Црна Гора је поносна што има првака Црне Горе у шаху. Својим резултатима на најбољи начин сте представили наш град и желим Вам да путем побједе наставите и у будућности“, истакао је предсједник Ковачевић. Никач се захвалио предсједнику Ковачевићу на пријему и пригодном поклону. „Велика је част што ме је први човјек града данас угостио. Драго ми је што сам још једном могао да, својим резултатима, обрадујем грађане свог града и своје државе“, поручио је Никач.
Никач је на поменутом такмичењу остварио четири побједе и два ремија, и са пет поена у шест одиграних партија завриједио златну медаљу. Подсјетимо, Никач је освојио златну медаљу на Олимпијади слијепих и слабовидих 2017. године, те титулу свјетског првака у конкуренцији слабовидих и слијепих шахиста 2019. године, а новом златном медаљом потврдио је да је један од најуспјешнијих спортиста Црне Горе. Никач је такође и четвороструки шампион Црне Горе. Пријему су присуствовали и селектор Шаховске репрезентације Црне Горе Митар Ђукановић и шеф кабинета предсједника Марко Перућица.

слика 1  09 02 .jpg слика 2 09 02 .jpg предсједник 3  09 02 .jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward