search
language
schedule

9/12/2022

ДОБРА САРАДЊА ОПШТИНЕ НИКШИЋ И САВЕЗА СЛИЈЕПИХ ЦРНЕ ГОРЕ

Главна администраторка Биљана Вучуровић уприличила је пријем за представнице Савеза слијепих Црне Горе Анђелу Драговић и Маријану Горановић.

Том приликом главна администраторка Вучуровић је истакла да морамо бити свјесни чињенице да се особе са инвалидитетом суочавају са многим препрекама у својој борби за једнакост, а посебно се то односи на жене, које су двоструко дискриминисане, на основу пола и инвалидности.

„Из тог разлога потребно је снажно институционално и системски дјеловати како би се спријечили сви облици насиља над женама са инвалидитетом. Општина Никшић ће уложити максималне напоре да се допринесе повећању степена приступачности и интеграцији жена са инвалидитетом жртава насиља. Такође, предано ће се радити и на подизању нивоа информисаности шире друштвене заједнице о важности пружања квалитетних услуга рехабилитације и интеграције жена са инвалидитетом жртава насиља, али и жртава уопште“, истакла је Вучуровић.

Представнице Савеза слијепих упознале су главну администраторку са активностима које реализују у оквиру пројекта „Жене са инвалидитетом достојанствено“, што је и била тема састанка.

На састанку су договорене даље смјернице у вези са поменутим пројектом, којe ће бити неопходно реализовати у наредном периоду.

Састанку су присуствовали главни градски архитекта Младен Вујовић и из Секретаријата за културу, спорт, младе и социјално старање Милош Ненезић.

viber_image_2022-12-09_14-43-56-730.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right

Najnovije vijesti

arrow_upward