search
language
schedule

3/2/2023

ВУЧУРОВИЋ ЗА ТВЦГ: ОПШТИНА НИКШИЋ ЈЕ ИЗДВОЈИЛА 40.000 ЕВРА ЗА ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Главна администраторка Општине Никшић Биљана Вучуровић говорила је за Јутарњи програм ТВЦГ о Јавном конкурсу за подршку женском предузетништву у 2023. години.

Јавни конкурс је отворен до 13. 03. 2023. године, и за ту буџетску линију опредијељено је 40.000,00 евра, казала је Вучуровић.

„Општина Никшић креира повољан пословни амбијент за развој женског предузетништва, чиме им обезбјеђујемо бољи приступ финансијама кроз бесповратна средства. Tакође кроз инфо дане и радионице помажемо им у стицању нових знања и вјештина, али и радимо на промоцији женског предузетништва и подстичемо умрежавање жена предузетница“, истакла је Вучуровић.

Главна администраторка је, између осталог, саопштила да ће након додјеле средстава предузетницима, Комисија вршити мониторинг, али и одржати бројне обуке.

„У четвртак, 09. 02. 2023. године, одржаће се информативна радионица у просторијама ИПЦ ’Технополис’ са почетком у 17 сати. Циљ радионице је да предузетнице које планирају да покрену своје бизнисе, као и оне које желе да прошире своје пословање, добију све информације о Конкурсу који је у току и упознају се са свим видовима подршке које ће добити од локалне самоуправе“, закључила је Вучуровић.

viber_image_2023-02-03_10-09-12-791.jpg


Подијели артикал

chevron_left

све новости

chevron_right
arrow_upward